Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Sokeria! Liikaa sokeria!

Nyt on sitten alettu kunnolla tämä kerran viikossa neuvolaan -tahti. Tänään oli oma täti hiihtolomalla, joten kävin jälleen uudella ihmisellä. Onneksi oikeastaan, kun nyt sain vähän liikettäkin asioihin.

Kuukaudessa tuli tosiaan 8kg painoa lisää. Tällä kertaa ei onneksi ollut lisääntynyt, mutta ei kyllä varsinaisesti tippunutkaan, kun näytti oikeastaan samaa kuin viikko sitten. Hyvä niin, mutta ei tarpeeksi hyvä. Symfyysiluku alkaa myös olla huolestuttava, nyt ollaan jo yli 2cm yläkäyrän yläpuolella. Puhuin sitten neuvolantätille, että haluaisin ultraan, että näkisi onko pojasta tulosta sokerivauva. Kuulemma ultra-aikoja ei kuitenkaan anneta keskusneuvolasta kovinkaan helpolla, joten aloitetaan nyt sitten uudesta sokerirasitustestistä. Kaikki muut arvot kun ovat edelleen kohtuullisen normaalit, pissassa ei ollut mitään, ei näkynyt sokereita, verenpaine ihan ok ja HB:kin pysyy nyt siinä 115 paikkeilla, joten verenmyrkytystä ei tarvi pelätä. Sokeriarvot eivät kuitenkaan aina näy tuossa testissä, joten nyt sitten käyn torstaina ne tarkastuttamassa.

Se on sitten taas aamulla seitsemältä kylmää juomaa kitusiin ja hengailemaan penkille. Onneksi on viime päivinä tullut herättyä aina aikaisin ja mentyä aikaisin nukkumaan, niin tuskin tuntuu pahalta olla syömättä. Ja jos tuolla saa edes vähän selkoa siihen, onko syntymässä 5kg Michelin-ukkeli vai 4kg normaali poika, niin menen mielelläni. Viimeksi koko homma oli kuitenkin varsin helppo, ei heikottanut tai mitään, niin ei edes hirvitä. Jos arvoissa näkyy sitten jotain poikkeavaa, niin osaanpahan vähän edes säätää syömisiäni ja ehkä saadaan se lisäultrakin. Ei välttämättä olisi se käynnistäminenkään liian ison vauvan takia mikään paha uutinen, alkaa tämä masu olla kuitenkin jo melko paljon tiellä. Semmoinen lehmien utarekannatin ois aika siisti...

2 kommenttia:

  1. Mä en hirveästi murehtisi siitä symfyysimitasta. Mulla on molemmissa raskauksissa mennyt yläkäyriä myöten (tai niiden yläpuolella), kunnes lapsi on laskeutunut ja kiinnittynyt kunnolla. Esikoinen oli viikkoihin nähden pienikokoinen ja tämän toisenkin pitäisi olla - sf-mitoista ja raskausdiabeteksesta huolimatta siis. :)

    Mutta hyvähän se on asioihin selko saada - ja kyllä mulle olisi kelvannut vielä yksi ultra tänne loppusuoralle. ;) Tsemp, tsemp!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ongelma ja huolihan on siinä, että poju on ollut koko tämän edeltävän kuukauden jo enemmän tai vähemmän erittäin tiukasti kiinnittyneenä, näin ainakin neuvolassa ovat sanoneet. Tämän takia en usko, että symfyysi enää tippuu tuosta, ja jos nykykäyrässä on menossa jo se ns. alentunut vaihe, niin hui kamala, kun se olis muuten jo jättimäinen. Eihän tuo välttämättä mitään meinaa, se voi mitta olla iso jo ihan mun painon takia, mutta varmassa aina vara parempi. :)

      Poista