Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

torstai 5. heinäkuuta 2012

Läskit ei saa tehdä lapsia

Pahoittelen, tähän postiin en jaksa kirjoittaa ihania asioita pojasta. Meikäläisen henkilökohtainen elämä kun tuntuu tällä hetkellä olevan niin perseestä, etten nimittäin pojastakaan jaksa olla iloinen.

Blogiani lukeneet tietävät, että viimeinen kolmannekseni oli kamala. Myös synnytys oli hirviösynnytys. Synnytyksen jälkeinen aika meni tyhmänä rempoessa liikaa, joka aiheutti imetyskatastrofin, josta en ole vieläkään päässyt yli. Kyllä, onneksi poika on ihana, mutta ois silti ollu kiva, kun joku ois menny kivasti. Lisäksi mua on alkanu inhottaa naiset, jotka intoilevat kuinka täysimettävät näin ja noin pitkään. Epäreilu inhotus, on kyllä, mutta muhun sattuu, kun en itse voinut. Rahaa palaa vastikkeeseen, meikä läskistyy ja poika menettää parhaan ravintonsa. Hoovee...

Jossain vaiheessa siinä viimeisellä kolmanneksella vasen lonkka alkoi tuntua siltä, että se kaipaisi kipeästi kiropraktikon hellää, mutta lujaa naksauttavaa otetta. Sitä se ei saanut, ja luulin mokoman tunteen lähtevän synnytyksen jälkeen. Eipä se lähtenyt. Nyt meikäläisen lonkka juilii ihan koko ajan, joka päivä. Äiti (ammattihieroja) koetti sitä aika rankastikin runnoa, mutta se vaan pahensi asiaa. Lääkäri sanoi, ettei vika tunnu olevan nivelessä, vaan lihaksessa, ja antoi Arcoxin-tulehduskipulääkkeen. Eipä auta, vähentää vaan kipua. Meikä siis linkkaa lähes koko päivän tätä nykyä, nouseminen, lonkan kääntäminen ja kävely sattuvat, ja kivulle ei tunnu voivan mitään. Kaiken lisäksi se on ihan pirun kummallinen kipu, vain yhdessä tarkassa pisteessä tuolla takana, kuulemma lonkkanivelen ja suoliluun S-nivelen tai minkälie puolessa välissä. Niinpä niin... Eli kipeetä riittää.

Ja sitten muu olo. En jaksa nostella poikaa. En jaksa reagoida pojan itkuun. En jaksaisi olla hereillä. En jaksa siivota, en laittaa ruokaa, en jaksaisi kauppaan, en kävelylle, en tehdä yhtään mitään muuta kuin istua flegmaattisena sohvalla tai koneella. Joka aamu kämmenet ja jalkaterät ovat hellinä, niin nivelet kuin lihaksetkin. Sitten saan huomata myös käsien ja jalkojen lihasten olevan kipeät, ihan kuin olisin käynyt salilla pari päivää aikaisemmin. Ja tosiaankaan en muuten ole. Paino on noussut varmaan jo 5kg (huom, ne raskauskilot tosiaan lähti kahdessa viikossa, tuo on tullut nollatilaa plussaa), olo on tukala, turvonnut ja oksettava. Olen nyt isompi kuin raskauden aikana, ainakin käsistä, naamasta ja perseestä. Mitään en jaksa yrittää asialle tehdä. Leukanivelkin on kipeä, välillä sössötän, kun sattuu puhua. Usein en puhu ollenkaan, kun sattuu, enkä muutenkaan vaan jaksa. Syödä silti jaksan kuin hevonen, mutta en tosiaankaan sitä terveellistä heinää, vaan rasvaa, rasvaa, sokeria, rasvaa ja sokeria sokerilla.

Toivon, että tämä olisi kilpirauhasen vajaatoimintaa, se kun voi ilmeisesti tulehtua synnytyksen/raskauden takia. Eniten pelkään, ettei ole, vaan olen vaan laiska, paha huono äiti, joka makaa sängyllä kitisevän lapsen vieressä, eikä jaksa nostaa edes kättä, jotta laittaisi tutin toisen suuhun. Joinakin päivinä jaksan, tänään en jaksanut yhtään, ja Juhani hoiti poikaa melkein koko päivän. Tuntuu pahalta toisen ottaessa lapsen sylistä, kun en jaksa syöttää, hädin tuskin katsoa lasta. Ehkä viisi minuuttia välillä, sitten on taas voimat vaan kaikki.

Olisi vaan pitänyt pysyä järkevässä suunnitelmassa viime kesänä ja laihduttaa jotenkin ensin vähintään 10kg pois, niin ehkä joltain tältä paskalta olisi säästynyt, tai olisi ainakin ollut vähemmän kamalaa. BMI melkein 35, ei hyvä jumala. Häpeän.

Häpeän.

Häpeän.

Häpeän.

3 kommenttia:

  1. Voi itku, miten paha mieli tuli sun puolesta, kun luin tekstisi. Teksti oli kuin omia ajatuksiani viime syksyltä, kun kuopus syntyi. Ootko puhunu olostasi neuvolassa tai lääkärillesi tai jollekin? En muista, syötkö vielä masennuslääkkeitä tai käytkö puhumassa olostasi jonkun kanssa, mutta masennuksesi on pakko saada aisoihin. Sä ansaitset nauttia vauva-ajasta iilman sitä masennuspeikkoa ja toisaalta poikasi ansaitsee äidin, joka voi hyvin ja jaksaa!

    Tiedän, etten varmastikaan pysty sua vakuuttamaan, mutta onnistunut imetys ei ole hyvän äidin mitta. Korvikkeella kasvaa aivan loistavia, terveitä lapsia, ja ihan oikeasti sieltä tissistä ei tuu sitä läheisyyttä yhtään sen enempää kuin pullostakaan.

    Mutta hae apua tai pyydä miestäsi hakemaan, jos et itse pysty. Jos haluat livenä tukea tai tavata tai mitä vain, laita sähköpostia: tuirejei@hotmail.com.

    Jaksamista! Halit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myötätunnosta.

      Itse asiassa, niin hassulta kuin se kuulostaakin, mun masennus on tällä hetkellä hyvinkin kurissa. Oon vaan fyysisten ongelmien takia hyvin väsynyt, ja se näkyy purkautuvan samanlaisina oireina. Pää on joltiseenkin kohdillaan, ainakin siihen verrattuna, mitä se masiksen iskiessä yleensä on.

      Ja kyllä, imetys ei ole äidin mitta, olen siitä joskus tänne kirjoitellutkin. Silti tuntuu se surullinen pisto aina välillä, kun asiaa ajattelee. Toisaalta meidän poika olisi lähes mahdoton imetettävä, ja hän itsekin sitä loppuajasta inhosi, joten lopetus oli hyvä juttu, mutta jotenkin se on iskostettu kai suomalaisen naisen päähän, että imettää pitäisi. Ollutta ja mennyttä, mutta välillä se vaan pomppaa mieleen.

      Ja Juhani on onneksi ihana auttaja, antaa mun nukkua ja pelastaa, kun on pahin hetki menossa. :)

      Poista
  2. Mä muistelin, että sullahan oli ne kilppariarvot aika korkeet jo aikasemmin? Tai siis ei riittävän korkeet Suomeen, mutta muualle kylläkin. Kaksi mun kaveria on saanu tapeltua itelleen kokeilujakson kilpparilääkettä, joka autto niillä oirehdintaan, kannattaisko sunki koittaa sellaista kiristää, vaikkeivat arvot vieläkään olis tarpeeksi kovat? Mun mielestä kumpikin niistä sai sen kokeilujakson jälkeen vakituisen lääkityksen.
    Koita jaksaa muru!

    VastaaPoista