Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

lauantai 15. lokakuuta 2011

Ensimmäiset hankinnat!

Olen tässä hetken odotellut lisää kirjoitusmateriaalia ilmestyväksi. Tämä varsinainen pöpylä kun nyt ei oikein ota ymmärtääkseen, että hänen pitäisi jo näkyä. Eli kateellisena katselen vauva-foorumien vauvamasukuvia, kun toisilla on nätit muhkut jo kymppiviikon jälkeen, eikä tämä oma näy vielä mihinkään. Vaikka niinpä tuota oma äiti kertoi, etten minäkään näkynyt pitkiin aikoihin, kun naapurin neidin vauva oli jo kunnolla edustamassa. Synnyttiinkin samana päivänä, joten ei se masun koko kerro välttämättä mitään. Kateilen silti, masu olisi niin hirmuisen kiva asia jo olla. Eipä tuo painokaan toisaalta ole noussut vielä kuin ehkä juuri ja juuri samoihin lukemiin, kuin missä oltiin ihan alkuraskaudesta, vaikka syön välillä ihan miten sattuu. Onneksi kuitenkin näin, tosin voisi nalkaa tässä vähän enemmän natustella porkkanoita pullan sijasta...

Toisaalta mun toinen masuosa on alkanut vähän pöljäksi. Eli näin raskauden kunniaksi mun hankala mahani päätti äityä laktoosi-intolerantikoksi. Juustot ja jogurtit onneksi menee ihan normina, samaten muut happamat maitotuotteet, mutta puhdas maito piti vaihtaa laktoosittomaan. Onneksi laktoositon on ihan saman makuista kuin normaalikin, jos ei jopa parempaa, joten hyvillä mielin sitä tulee juotua, vaikka hinta onkin reilusti korkeampi. Saattaa jäädää raskauden jälkeen tavaksikin, ehkä se auttaa muutenkin tuohon mahan temppuiluun. Koskaan en suoraan maitoon ongelmiani kohdistanut, kun läheskään aina ei mennyt maha sekaisin maidosta, mutta ei tuosta varmasti haittaa ole vastaisuudessakaan.

Sitten niihin hankintoihin. Jotenkin olen pitänyt rakenneultraa ja sukupuolen toteamista semmoisena rajana, että sitä ennen en tahdo hirveämmin mitään ostella. Kyseinenhän tapahtuu kuitenkin vasta 10.11., ja tilaisuuksiin pitää tarttua, kun ne nenun eteen ilmestyvät, joten nyt on tullut jo vähän jotain haalittua. Ensimmäisenä saatiin siis talouteen babysitteri. Kaveri oli käynyt ostamassa moisen Hulluilta päiviltä, ja kotiin kantaessaan ihmetellyt laatikon painavuutta. Sieltä olikin sitten paljastunut kaksi sitteriä, ja kun talouteen on tulossa vain yksi vaavi, niin toiselle piti sitten keksiä tekemistä. Kyseinen sitteri oli maksanut 30e, netistä tilattuna ilman hullua tarjousta 45e, ja tuskin oli tarkoitus Stokkallakaan myydä noita kahta yhden hinnalla, joten hups oho niille. Päädyttiin hinnan puolitukseen, ja 15e maksusta meillä on nyt keinusitteri. Itse ainakin tykkään, että tuo on hurjan söpö, väri on kiva ja kuviot sopivat kummalle tahansa.
Seuraavaksi sain sitten mummoltani ihanan myssyn, jolla on isäni tuotu aikoinaan synnytyssairaalalta kotiin. Tuli hirmuisen nostalginen olo, kun tuo keltainen pieni hattu on yli 50 vuotta vanha. Kuvan otan siitä sitten, kun se on oman pikkuisen päässä ja matkalla ollaan kotiin.

Kolmas ostos on uusi pesukone! Mun elämäni eka oma vaatteidenpesukone! Prismoissa on menossa järkky tarjous, 529e Rosenlew hintaan 299e. Ei siis ihme, että kyseinen kone oli mennyt alta aikayksikön ja myynyt itsensä loppuun jo varmaan keskiviikkona, kun tarjous alkoi tiistaina. Sitä kuitenkin tulee Limingantulliin lisää, joten käytiin siellä eilen tilaamassa ja maksamassa oma kone. Saadaan se tänne sitten marraskuun alussa, ja mie varmaan istun mokoman kanssa vessassa ekan pari tuntia juhlimassa, kun enää ei tarvitse roijata pyykkivuoria toiseen taloon pestäväksi. En yhtään tykkää, kun pyykkitupa on pihan toisessa talossa, joten meillä on tahtoneet pyykit aina kasaantua niin, etteivät pesun jälkeen meinaa telineeseen mahtua. Nyt on sitten oma, jolla pestä aina kun tahtoo. Tuon 1-6kg kone, joten ihan heti sekään ei täyty, ja kun se on edestä täytettävä ja korkea malli, niin saan sitten käyttää sitä hoitopöytänä. Tämän idean vuoksi tartuin tuohon tarjoukseen heti, kun sen näin (Ja sattumalta näinkin, onneksi, kun isän luona kävin ja siellä luin mainoksia. Kotona meillä kun on ovessa mainoskielto). Korkeutta tuolla on siis 85cm ja leveyttä 60cm, joten pienenä vauva ei ihan hetkessä pääse pyörähtämään reunan yli, eikä minun tarvitse kyyristellä selkä kipeänä. Sitten isompana vaipat menee varmaan sängyllä tai lattialla helpoiten, mutta näin aluksi pidin tuota ratkaisua paljon parempana kuin hoitopöytää, jolle ei välttämättä olisi tilaa tai jota ei tulisi kunnolla käytettyä. Monikäyttöisyys on avainsana.

1 kommentti:

  1. Luin, että olit vaihtanut tavallisen maidon laktoosittomaan. Kannattaa koittaa myös Luomu-maidon sopivuutta. Itse join aikaisemmin laktoositonta, mutta kokeilin Luomu-maidon sopivuutta ja siitä ei tullut oireita. Ja on hieman edullisempaa kuin tuo laktoositon. :-) Tsemppiä odotukseen.
    - Kirsi

    VastaaPoista